Z vrta v službo

ko si kmet in kupec sežeta v roko

Opis

Na globalni izziv preskrbe s hrano odgovarjamo s konkretnimi lokalnimi rešitvami. Projekt Z vrta v službo omogoča urbanim zaposlenim enostaven dostop do zdrave, lokalno pridelane hrane. S projektom ustvarjamo prostor, kjer se bodo srečevali in povezovali zaposleni v mestih z lokalnimi pridelovalci hrane. Gre za pionirski projekt, ki združuje skrb podjetja za svoje zaposlene s korporativnim družbeno odgovornim ravnanjem. 

Okoli skupnega cilja, ki je povečanje samooskrbe s hrano v Sloveniji, na inovativen način povezuje podjetja, nevladni sektor, male kmetovalce in Viva medije. Zaradi izjemno pozitivnih odzivov zaposlenih, podjetij in kmetovalcev, smo prepričani, da se bo v prihodnosti iz tega projekta razvilo gibanje, v katerega bo vključena cela Slovenija. Vabimo vas, da se naši iniciativi pridružite tudi vi! 

Z vrta v Studio Moderna

Projekt uspešno poteka že več kot leto dni na Studiu Moderna. S svežo zelenjavo in sadjem zaposlene oskrbuje Primož Batagelj iz Vipavske doline, z mlečnimi izdelki Milivoj Božeglav iz ekološke kmetije na Krasu, z medom in čebeljimi izdelki pa čebelarski mojster Drago Mali prav tako s Krasa. V kratkem se bo ponudba razširila tudi na olivna olja.

Z vrta v Dnevne centre aktivnosti

Projektu Z vrta v službo so se pridružili tudi Dnevni centri aktivnosti v Ljubljani. Povezali smo jih s kmetijo Mire Kveder iz Šenčurja. Gospa Mira tako vsak drugi četrtek na Dnevne centre aktivnosti pripelje zelenjavo in druge izdelke, čebelar Miha Bukovšek iz Medvod pa odličen med. Da je projekt uspešno začel pričajo zadovoljni obrazi kupcev na tej povezavi.


Sodelujte v projektu
  • Za podjetja
  • Za pridelovalce in predelovalce

Projektni sodelavci