Hrana

s samooskrbo do boljšega življenja

Hrana

Zavod Viva se pridružuje obstoječim iniciativam na področju dvigovanja ravni samooskrbe s hrano v Sloveniji. S svojim delovanjem aktivno prispevamo k povezovanju, promociji in razvoju partnerstev, ki stremijo k skupnemu cilju: izboljšati kvaliteto prehrane in krepitev kmetijskega sektorja v Sloveniji. 
Verjamemo, da je napočil čas, ko moramo radikalno premisliti vlogo potrošnika in kmeta, ki si morata danes ponovno seči v roko. Spodbujamo krajšanje prehranskih verig, pridelavo in potrošnjo kvalitetne lokalno pridelane hrane ter osveščamo o pomenu kmetijstva kot gonila družbeno-gospodarskega razvoja. 
Na področju samooskrbe s hrano v Sloveniji razvijamo inovativne projekte, tkemo nova partnerstva med potrošniki in pridelovalci ter aktivno soustvarjamo pomen potrošnje in pridelave hrane kot  sestavnega dela družbenih odnosov.

Ambasador samooskrbe

V sodobnem času se vedno bolj prebuja želja po lokalno pridelani hrani ter zavedanje o pomenu negativnih učinkov...   Preberite več

Z vrta v službo

Kakovostna, lokalno pridelana hrana postaja čedalje redkejša dobrina, do katere je še posebej zaposlenim v urbanem...       Preberite več