REINOVATOR – partnerji za boljše življenje se srečajo ob mizi

Kdaj lahko govorimo o sinergiji med dobičkom in družbenim dobrim? Kako spremeniti skrb za ljudi in okolje v konkurenčno prednost? Če trg ne zazna ideje kot konkurenčne, ali je potem ideja sploh dobra? Odgovornost koga je, da socialno podjetje preživi? Kaj smo pripravljeni narediti za družbo, ki je zmožna preseči izključno profitno usmerjenost? 

Na ta vprašanja danes odgovarjajo socialni podjetniki, ki z dejavnostmi na trgu rešujejo okoljske in družbene izzive, izzive, na katere klasični trg in država ne najdeta odgovora.

Zavod Viva in revija Viva s prvo večerjo v sklopu dogodkov REINOVATOR aktivno pristopata k promociji pomena socialnega podjetništva za boljše življenje v Sloveniji. Dogodek je del ciklusa večerij, na katerih bodo ob isti mizi, z namenom iskanja trajnostnih rešitev ter partnerskih odnosov, sedeli predstavniki civilno-družbenih iniciativ in vabljeni strokovnjaki. V seriji večerij bomo naslovili štiri področja: socialno podjetništvo, dvig samooskrbe s hrano, gospodarski in demokratični potencial novih tehnologij ter družbene inovacije. 

Našo zgodbo začenjamo s skromnim, a pogumnim korakom. K isti mizi smo povabili uspešne socialne podjetnike v Sloveniji ter vrhunske strokovnjake s področja marketinga, podjetništva, kreativnih industrij in socialnega podjetništva, za katere verjamemo, da lahko postanejo partnerji v iskanju inovativnih in trajnih rešitev za boljše življenje.  

Kdo bo 22.4.2013 ob 19:00 sedel pri mizah Restavracije Dama v Ajdovščini?

predstavniki socialnih podjetij

Neprofitna zadruga Dobrote z.b.o. se ukvarja z zbiranjem, sortiranjem in ponovno uporabo starih oblačil in tekstila. Uspešno združuje reševanje brezposelnosti in ekološko problematiko. Trenutno zaposluje štiri osebe iz ranljivih ciljnih skupin, ki proizvajajo raznolike izdelke iz odpadnega tekstila.

Zavod za razvoj kreativnih industrij Poligon je pobudnik ideje coworkinga v Sloveniji, t.j. iniciative, ki ustvarjalcem iz kreativnih industrij, umetnosti in socialnih inovacij nudi alternativen pristop k delu. Skupnost gradijo na organizaciji izobraževanj ter zagotavljanja prostora za delo vsem tistim, ki danes živijo fleksibilni delovnik. 

Slovenska filantropija - Hiša Sadeži družbe, dnevno nudi prostor za delo in druženje med mlajšimi in starejšimi prostovoljci. Z aktivnostmi pomembno prispevajo k večji socialni vključenosti starejših ter spodbujajo vseživljenjsko učenje. Hiša je razvila tudi prodajni program, s katerim ustvarjajo dohodke za podporo svoje dejavnosti. 

Zavod za ustvarjanje priložnosti za mlade S razvija modele za spodbujanje potenciala mladih iz socialno ogroženih okolij.. V avtorskem izobraževalnem modelu mlade izučijo v pomočnike kuharjev ter jim nudijo znanja iz področja podjetništva in osebnostne rasti. 
 

strokovnjaki iz zasebnega in civilno-družbenega sektorja

Serijo večerij so podprli: Studio Moderna Storitve, AmCham Slovenia, CEED Slovenija, Slovenski forum socialnega podjetništva, CNVOS, CAAP - Center alternativne in avtonomne produkcije, Hekovnik ter Grm Novo mesto - center biotehnike in turizma. Njihovi predstavniki bodo  v seriji večerij s svojim znanjem ter izkušnjami prispevali h krepitvi inovativnih civilno-družbenih iniciativ. 

Pozdravno besedo z vizijo razvoja podjetništva v Sloveniji bosta imela: 

Sandi Češko, solastnik in ustanovitelj Studio Moderna ter Tomaž Stritar, direktor Socialnega inkubatorja

KAJ BOMO JEDLI?

Večerjo bodo pripravili kuharji S akademYe v Restavraciji Dama. Ekološka kmetija Božeglav in Kmetija Batagelj iz Vipavske doline, ki že sodelujeta v projektu Zavoda Viva 'Z vrta v službo' sta velikodušno podprla dogodek z donacijo lokalne hrane za  pogostitev gostov. Vsem, ki to večerjo omogočajo, se sodelavci Zavoda Viva iskreno zahvaljujemo. 

PRISEDITE TUDI VI

Na večerjo vabimo tudi vas. Če verjamete, da lahko prispevate k razvoju sektorja socialnega podjetništva, ali pa želite razviti svoje socialno podjetje podjetja, ali pa vas zgolj zanimajo izzivi in priložnosti tega sektorja gospodarstva  za boljše življenje v Sloveniji vas vabimo, da se nam pridružite. 

Prijave zbiramo do  15.4.2013, oz. do zasedbe prostih mest na elektronski naslov info@zavodviva.si

Studio Moderna Storitve, kot podpornik projekta zagotavlja skupinski prevoz do lokacije večerje. Odpeljimo se skupaj in znižajmo ogljični odtis dogodka!

Cena udeležbe na večerji je 25 EUR.